Till dig som är anhörig, del 1

Postat i Okategoriserat Fakta om aneroxi / bulemi TILL DIG SOM ÄR ANHÖRIG kl. 10:51 av | Kommentarer (0) |

En ätstörning är mer än en sjukdom. Det är en obehaglig livsstil som utvecklas sakta.
Man berättar sällan att man skäms för sin kropp och att man kämpar för att bli smal. 
Eftersom förändringarna är så smygande är problemet svårt att uppmärksammas av anhöriga. Som för mig själv - jag var inte medveten om hur långt det har gått och faran i vad jag håller på med. Jag förstår nog inte full ut nu heller. Då hade jag slutat. 
Man går in i någon slags förnekelse. Det gör jag också fortfarande vissa dagar. Jag ljuger ofta om att jag har ätit, att jag mår bra och säger att folk ska sluta oroa sig. " Jag har lite problem med maten just nu..." är en vardagsfras för mig. 
Man slits mellan ångest, förtvivlan, rädsla, självförakt och framförallt skuldkänslor.

Jag har inte tappat aptiten på mat. Aptiten finns där hela tiden. Vi kämpar mot vår hunger, kämpar mot kroppens begär efter mat och träning.

Nu kan jag inte längre dölja sanningen, med pösiga kläder. Jag börjar förvandlas till ett skelett. Jag håller på att svälta ihjäl. Inget kan hjälpa mig just nu. Jag måste vara mottaglig för hjälpen.

Det kommer förhoppningsvis inte alltid vara såhär kaotiskt. Flickan som du älskar finns fortfarande kvar. Tyck illa om sjukdomen. Tyck inte illa om henne. Det hon behöver mest av allt just nu är din kärlek och ditt stöd.
Utan villkor.
Annons:

Kommentarer

Skriv En Kommentar

bloggar skor på nätet bloggar Fler besökare Bloggparaden Hälsa
Egen server Blogg Topplista
autosurf