Fysiska bristsymtom vid ätstörningar

Postat i Fakta om aneroxi / bulemi kl. 16:01 av | Kommentarer (2) |

Energi: Trötthet, oro, sömnsvårigheter, vaknar tidigt, trög mage, magproblem, dålig blodcirkulation, humörsvängningar, muskelnedbrytning och tankefixering på mat.

Protein: Muskelnedbrytning, svullen mage, diarré, svårigheter att hålla tätt, håravfall, ödem och tillväxthämtning.

Kolhydrater: Blodsockerfall, skakningar, darrningar, hetsätningssug, bildning av ketonkroppar, serotoninbrist, depression och frånvarokänsla.

Fett: Försämrat smaksinne, proteinbrist, ökad mottaglighet för infektioner, dålig sårläkning, dåligt mörkerseende, ljuskänslighet, sveda i ögonen, försämrade reflexer, tvångsmässighet och dåligt minne.

Järn: Frusenhet, blekhet, förstoppning, snabb mättnad, menstruationsstörning, låg ämnesomsättning, koncentrationssvårigheter, trötthet irritation och rastlöshet

Salt: Yrsel, huvudvärk, illamående, svullnad under och efter en måltid, ständig kissnödighet, muskelsvaghet, domningar, nattliga svettningar och svimningstendens.

Vitaminer: Blåmärken, näsblod, snubblingstendens, fumlighet, sår i mungiporna, torr och flagig hud, knottror på armar och hud.

Trots detta fortsätter vi...


Annons:

Kommentarer

  • joanna-livet med Aspergers syndrom 2013-06-16 Svar: Kul att du ville vara med i Veckans blogg!
    En vinnare är nu dragen så går in och se om de blev du eller passa på att amnäla dig till den nya tävlingen och få en ny chans:)
    http://www.domkallarmighannes.com/2013/06/veckans-blogg_16.html
    kram
  • bellsi engqvist 2013-06-16 Tävlingen är förlängd!! Passa nu på att tävla om en Nikon Coolpix S3500 i valfri färg (du kan välja mellan blå, rosa, lila, svart och röd). Passa på nu innan den avslutas, det är ett par dagar till! Det är enkelt att delta och det går snabbt!! :)

    http://fitnessbyisabelle.shapemeup.se/2013/05/15/tavling-vinn-en-digitalkamera-nikon-coolpix-s3500/

Skriv En Kommentar

bloggar skor på nätet bloggar Fler besökare Bloggparaden Hälsa
Egen server Blogg Topplista
autosurf