Antingen eller.

Postat i Sjukdomen kl. 19:33 av | Kommentarer (0) |

Maten styr hela mitt liv och mestadels av mina tankar. 
Hjärnan går på högvarv hela tiden. Att hoppa över en måltid gör mig stolt och jag känner mig så duktig. När jag däremot gör som jag har gjort nu ettpar dagar, ätit som en häst för att sen spy upp allt inom max 30 min får mig att känn mig totalt värdelös. Jag vet precis vart jag ska trycka på magen så att magsäcken stimuleras och att allt ska komma upp igen.

Jag drömmer ofta om att jag äter. Det gör mig mätt när jag vaknar och om jag inte har ätit på ett par dagar och är mätt och pigg är som ett paradis.
Jag har nog aldrig haft ett sunt förhållande till mat. Maten har blivit som en politisk zon kan man säga. Jag vet inte hur det känns att må bra. Jag minns inte när jag gjorde det sist. 

jag frågar mig varje dag - flera gånger om dagen, vad jag tjänar på med min ätstörning? Svaret är allt eller inget. Det är ångesten som styr. Att inte äta ger mig någon slags trygghet. Falsk trygghet. Jag klarar bara inte av att ta mig ur det på egen hand utan måste ha professionell hjälp. 

Jobbigaste dagarna är då jag tror att till och med vatten gör mig fet.  Det är då sjukdomen pratar. De dagarna är det lika bra att låta mig vara. Det är de dagarna som jag inte förstår vad livet har att ge. 

Annons:

Kommentarer

Skriv En Kommentar

bloggar skor på nätet bloggar Fler besökare Bloggparaden Hälsa
Egen server Blogg Topplista
autosurf